Takknemlig (kirahelene)
Hjem Add Om meg Kontakt

9

Takknemlig

Jeg er takknemlig.

Takknemlig for at jeg var en av de åtte som fikk være med å ha en stemme for psykisk helse i dokumentarserien "Jeg Mot Meg". Det var ingen enkel prosess, men jeg er så glad for at jeg fikk være med på dette for det var virkelig spennende og lærerikt. Jeg er også takknemlig over å få så mange positive tilbakemeldinger fra kjente og ukjente noe som gjør det så utrolig mye enklere å stå frem å vise de <<stygge>> sidene, det uten filter; Det som MÅ frem.

Ok, kanskje blir man å møte motgang senere i livet fordi man har stått frem (les: Diagnosen blir ikke glemt når kameraene er slått av) men, nå er det jo slik at noen må bane vei og jeg er stolt over å kunne være med på å gjøre det. Veldig stolt faktisk. Dessuten er diskriminering en støyt jeg er villig til å ta så lenge jeg kan hjelpe noen; Man kan ikke gå igjennom livet uten å ofre noe tenker jeg.. Kanskje er det enkelt for meg å tenke slik fordi jeg har blitt utsatt for mye diskriminering de årene jeg har vært syk at det ikke rører meg så lett lenger?! Det at serien vises i de tusen hjem nå gjør meg personlig bare sterkere og er en "middle finger" til de som har snakket nedlatende til meg (og andre i samme situasjon).. bare fordi man er (p)syk. Man vil jo bare ha forståelse og aksept.
For det er virkelig en hard nok kamp i seg selv, det å være syk om man ikke i tillegg skal måtte tåle å bli stilt spørsmålstegn ved og diskriminert. Ikke tving noen i isolasjon og depresjon.

FOTO: nrk.no / Print screen fra sesjonstime / NRK 
 

Jeg vet at serien vil være til hjelp for mange mennesker der ute, og det er jeg takknemlig for.
"Jeg Mot Meg" kan sees på NRK1 mandager kl.21.30.

 

 

 

 

  • Sofie
  15.04.2016 kl.15:19
  Hei Kira.

  Ville bare si at jeg så hele Jeg mot Meg, og at jeg ville sende deg all min styrke og varme. Jeg vet ikke, men jeg kjente på den ufattelig store kraften din, at du har kommet så langt i livet fordi du har holdt deg selv oppe. At du måtte, og at det ikke var noen alternativ, siden du ikke kunne miste deg selv og livet ditt.

  Jeg vet at serien så klart bare kan vise en brøkdel av hvem du virkelig er, men jeg vil si at jeg har så vanvittig stor respekt for deg og åpenheten din. Jeg tror du har hjulpet mange (inkludert meg) ved å vise deg selv og din vei, fordi vi alle er mennesker og du er så jævlig menneskelig og ærlig at det nesten gjør vondt.

  Jeg har hundre og ti prosent tro på at du kommer til å klare å oppnå dine mål. Ønsker deg også alt det beste i livet ditt videre.
  Ragnhild
  15.04.2016 kl.15:32
  Du er fantastisk, dere er fantastiske! nok snakka! ;) STÅ PÅ!
  15.04.2016 kl.15:51
  Veldig bra serie, så flere episoder i går kveld faktisk :) Dere er en fin gjeng med ekte mennesker. Stå på :-D
  Line
  17.04.2016 kl.17:43
  Fantastisk serie, med flotte mennesker. Jeg har ikke ord for hvor fin jeg synes denne serien er, og hvor viktig den er. Jeg har lyst å gi dere alle en klem og fortelle dere hvor flotte dere er - alle sammen. Tenk hvor mange dere hjelper, det er helt utrolig hvor stor innvirkning denne serien kan ha på folk, ikke bare dere selv. Hadde serien eksistert for 20 år siden hadde den hjulpet meg, det er jeg helt sikker på. Stå på videre :)
  Ingrid
  19.04.2016 kl.09:35
  En helt fantastisk serie! Det står så vanvittig mye respekt ovenfor åpenheten deres. Dere er så modige, og jeg tror alle som har sett serien har måpt og grått sammen med dere. Det har iallfall jeg. Dere fortjener både medalje og klemmer.

  Når det kommer til deg, rørte din historie meg virkelig. Det må være noe av det sterkeste jeg har hørt. Du må vite hvor fantastisk du er, for det er du virkelig.

  Stå på!
  Heidi
  19.04.2016 kl.17:47
  Må si at jeg har blitt så imponert over alle dere i "Jeg mot meg". Det krever mot å stå fram på den måten. Har både ledd og grått med dere gjennom serien. Blir jo glad i dere og kommer til å savne dere. Og er så nysgjerrig og spent på hvordan det kommere til å gå med dere videre i livet. Jeg er også helt sikker på at dere har hjulpet mange andre i tilsvarende situasjoner.

  Tror veldig på at det vil gå bra med deg og ønsker deg alt godt fremover.
  Anonym
  21.04.2016 kl.17:49
  Hei Kira!

  I slutten av siste episode står det at du ikke lenger har ME. Jeg har selv ME og kjenner meg igjen i mye av det du beskriver i serien. Men hva gjorde du for å bli kvitt ME? Håper du kan svare
  Heidi Hope
  05.05.2016 kl.18:14
  Hei!

  Jeg jeg har nettopp sett hele serien, og fikk med at du er frisk fra ME!! Det var helt fantastisk å lese!!!! Jeg var spent på hvordan det gikk med deg og håpet så inderlig på gode nyheter : )) Jeg syns du er et nydelig menneske, og hjertet ditt for dyr rører meg langt inn i hjertet : )) Hilsen en helt tilfeldig TV-seer : )
  Hanne
  23.05.2016 kl.22:48
  Hei Kira.

  Jeg og min samboer vil gjerne legge igjen noen ord til deg. Takk for at du har delt din historie. Du har deltatt på noe som kan gjøre en forskjell for andre. Du har brukt din historie som en styrke i stedet for noe som drar deg ned.

  Det er en glede å høre at du ikke har ME lenger. Håper du har fått verktøy for å håndtere humpene i veien mens du går på livsstien din😊  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta