kirahelene -
Hjem Add Om meg Kontakt

3

Kjære deg.

Jeg vil fortelle deg noe.

Du er femten år.

Du står på kanten av stupet, vaier frem og tilbake og lar vinden bestemme retningen du faller.
Du har det tøft og føler deg helt alene i den store verden. Jeg vet at du ikke har noen å lene deg på og at det er uutholdelig. Jeg vet at du føler deg lite verdt, at alt du gjør føles feil og at selvtilliten din er ikke-eksisterende og jeg vet at det er vondt. Du er flink til å rive deg selv ned; fortelle deg selv at du aldri blir bra nok. Du trenger bekreftelse men du får ingen.

Du famler rundt i blinde, roper etter hjelp men ingen verken hører eller ser deg. Du må hjelpe deg; du er den eneste som kan. Jeg vet at det ikke er noe du vil høre akkurat nå. Men du, det er bare fordi du selv tror at du ikke kan, at du venter på at noen andre skal redde deg når sannheten er at du kommer til å redde deg selv, bare vent å se; gi det tid. Du trenger bare å starte på nytt, finne deg selv uten depresjon, lykkepiller, religion og familie. Du trenger å glemme den du har blitt og dra ut å finne den du var ment til å være, du kommer til å gjøre det. Stol på meg.

Du bruker humor til å komme deg i gjennom dagene til tross for at du har panikkanfall, dyp depresjon og angst. Jeg beundrer deg for det; aldri slutt med det! Humor er så forbanna viktig og kan hjelpe deg med å holde deg gående lenger enn hva du egentlig klarer. Jeg er stolt av deg, jeg ser hvor hardt du kjemper. Jeg forstår ikke alltid hvordan du kommer deg i gjennom ting og du er mye sterkere enn det du selv tror. Du har håp og når du mister det har du fremdeles håpet om å finne håp. Du har aldri vært en som gir opp så lett og du kommer til å klarer deg i gjennom dette også. Hold ut.

Jeg skal ikke lyve og fortelle deg at livet ditt er perfekt om ti år for det kommer det ikke til å være. Livet er en berg og dalbane og dårlige ting skjer; det er det ingen som kommer unna. Du kommer alltid til å slite med selvbilde og følelsen av å komme til kort, men vit også at det blir bedre. Mye bedre. Du vil få deg en kjæreste, gode venner, du kommer til å finne deg selv og ikke minst tørre å være deg selv. Ikke undervurder disse tingene, de er nøkkelen til lykke.
Du kommer alltid til å ha arrene, både fysisk og psykisk men de kommer ikke til å være åpne sår for alltid. La det ikke minne deg på alt det vonde men heller minnes hvor langt du har kommet. En dag vil du kunne bruke dette til noe positivt så hold ut, vær sterk, du kommer til å få det bra. Ikke la vinden bestemme retningen du faller.

Så, kjære deg.

Jeg vil fortelle deg noe.

Du er tjueseks år nå,
og jeg har det bra.